Estetiska programmet
– Creative digital media

ANSÖKNINGSKOD: ESEST-VS

Det här är ett högskoleförberedande program som ger dig möjligheten att använda din kreativitet och utvecklas som person. Du får lära dig grunderna i digitalt skapande och grafisk formgivning. Vi jobbar ämnesövergripande i projekt och använder givetvis våra digitala medier även inom ramen för de teoretiska kurserna.

Under dina tre år gör vi dessutom återkommande studiebesök i medie- och kommunikationsbranschen och tar del av intressanta föreläsningar och utställningar för att få kunskap och inspiration. Du får även sammanlagt upp till fem veckors praktik under årskurs 2 och 3.

På Viskastrand har vi en foto- och tv-produktionsstudio och i samtliga lektionssalar har vi all den moderna teknik som du kan behöva för att utföra uppdrag precis på samma sätt som proffsen. Dessutom är vi uppdaterade med fulla licenser till alla redigeringsprogram, så som Photoshop, InDesign och Illustrator, som du behöver behärska för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Vi hjälper dig med att ta fram arbetsprover och bygga portfolio så att du på allra bästa sätt kan söka dig vidare till specifika utbildningar, jobb eller starta eget företag.

Estetiska programmet på Viskastrand förbereder dig för fortsatta studier inom bland annat kultur- och samhällsvetenskap vid universitet och högskolor. Creative digital media är en profil inom den nationella inriktningen Estetik och media.

INRIKTNING

Alla som väljer denna utbildning går samma inriktning, med möjlighet att välja fördjupningskurs inom fotografisk bild, film- och tv-produktion eller grafisk kommunikation.

– ESTETIK OCH MEDIA – CREATIVE DIGITAL MEDIA

Du inriktar dig på digitala medier, jobbar med film, digitalt skapande, fotografering, grafisk kommunikation och medieproduktion. Efter gymnasiet kan du studera vidare och t ex bli: producent, fotograf, art director eller grafisk designer. Men du kan även studera vidare till t.ex lärare, psykolog, socionom eller polis.

DETTA PROGRAM GER GRUNDLÄGGANDE HÖGSKOLEBEHÖRIGHET

Det är ett högskoleförberedande program som automatiskt ger grundläggande högskolebehörighet.

GER SÄRSKILD HÖGSKOLEBEHÖRIGHET MED TILLVAL

Matematik 2b, Naturkunskap 2.